Swaziland

Reis Informatie over Swaziland

Het Koninkrijk van Swaziland biedt een rijkdom aan ervaringen. De cultuur en tradities zijn uniek en levendig. Ervaar de Riet-dans in kleurrijke jurken, de heilige Incwala-ceremonie en voel de energie vibreren bij de Sibhaca-dans.

Met uitzondering van de woestijn en de zee biedt Swaziland alle geografische kenmerken van Afrika. Fantastische berguitzichten met rivieren en watervallen, unieke rotsformaties die tot de oudste in de wereld behoren, weelderige en vruchtbare valleien en typisch Afrikaans bos.
De vele Natuur Parken bieden bescherming aan onder meer de Big 5. Onder de vele andere diersoorten in de parken leven ook veel vogels. De parmantige Bumba zie je geregeld en de inheemse bomen en plantengroei zijn een genot voor botanici.

Swaziland is een land in het zuiden van Afrika. Het wordt ingesloten door Zuid-Afrika en Mozambique. Het land heeft twee hoofdsteden; Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke en wettelijke hoofdstad. Hier staat de zetel van het parlement, de senaat en het huis van afgevaardigden. Het is tevens de woonplaats van de koningin-moeder; de Ntombi.

De Swazi bevolking kwam aan het einde van de 18e eeuw in het gebied wonen. Waarschijnlijk was de eerste Swazi één van de zonen van Shaka, de Zoeloekoning. Hij had zijn oudste zoon Ngwane III, die ook de generaal was, op een missie gestuurd om vijandelijk gebied te veroveren en de bevolking te doden. Toen hij de vijand niet kon vinden en te moe was om verder te trekken, durfden hij en zijn leger niet terug te gaan omdat ze bang waren voor Shaka’s toorn. De oudste zoon vestigde zich in Swaziland. Daarna stuurde Shaka zijn tweede zoon op dezelfde missie. Deze belandde uiteindelijk in Mozambique. De derde zoon, die eveneens de vijand niet kon vinden, kwam in het huidige Zimbabwe terecht.
In de 19e eeuw trokken ook de blanken het gebied binnen. In 1866 werd de grens met Transvaal vastgelegd, maar twee jaar later werd Swaziland door de Britten geannexeerd. Bij de Conventie van Pretoria (1881) werd de onafhankelijkheid van Swaziland erkend. Maar vier jaar later probeerden de Britten het gebied toch weer onder controle te krijgen en in 1889 stootten ze koning Dlamini IV van de troon. Na de Tweede Boerenoorlog werd Swaziland een Brits protectoraat. Pas op 6 september 1968 werd Swaziland helemaal onafhankelijk.

Overal in het mooie land vind je talentvolle mannen en vrouwen die bezig zijn met het maken van bijzonder handwerk. Bewonder hun creaties: vele creatieve mandjes in de mooiste kleuren, handwerk van steen en hout, glaswerk en handgemaakte kaarsen.

Tijdens je reis kunt je de rode veer van de Loerie vogel niet missen. Het is het symbool voor uitzonderlijke dienst en een koninklijk welkom!